28 Aralık 2010 Salı

NAZAR İÇİN TÜTSÜ

Sandal ağacının nazara ve kötü enerjiye iyi geldiğini bir çok yerden duydum ve okudum yaka yakada bitirdim. Sizinde aklınızda olsun istedim birde ada çayı olumsuzlukları engellediğini duydum ve uyguladım sanırım işe yarıyor.Cuma günleri ve öğleden önce yakılırsa işe yarıyor.Ve internetden araştırdıklarım belki ilginizi çeker..
İŞTE İNTERNETDEN BULDUĞUM BİLGİLER:
Yardley: Sandal ağaçlarının ve limon aromasının muhteşem karışımıdır. Bu özel karışım son derece rahatlatıcıdır. Başarı semboludur. Kırık kalplere huzur verdiği söylenir. Derin meditasyon hipnoz seanslarında kullanılır. Sebepsiz iç sıkıntılarını giderir. Hayal gücünü ve konsantrasyonu arttırır hafızayı yeniler.


Magnolia: Yoğun manolya kokusu sinirleri rahatlatır. Ferahlatıcıdır. Anlayış sembolu denilebilir. Uyum mutluluk neşe getirir. Karşı cinsi çekebilen çiftlerin anlaşmasını sağlayan aşkı yeniden canlandıran bir tütsüdür. Melankoliyi şifalandırır.


Chandan: Pratik zekayı arttırıcı, düşünceleri rahatlatıp konsantrasyonu arttırıcı özelliğe sahiptir. Özellikle ders çalışırken yakılması önerilir. Hertürlü inisyasyonda dansta meditasyonda ruhsal şifalandırmada kullanılır. Güç ve güven semboludur özel rituelllerde kullanılır.


Rain Forest: Yağmur ormanlarının tazeliği ve doğanın huzurunu dinginliğini yaşadığınız ortama taşır. Meditasyonda vizyonsal gücü geliştirir. İletişimi arttırır, uykusuzluğa iyi gelir. Kendini sevmeye yardımcı olur. Diet stressini kaldırır.


Rose: Gül ferahlatır ve huzur verir. Gül bahçelerinin muhteşemliği ve büyüleyici kokusunu yaşamınıza doldurur. İnancı sağlamlaştırır. Dualarda kullanılabilir. Aşkın semboludur. Şifada fobileri olan kişilerin (karanlık asansör vs korkusu ) tedavilerinde koku terapi, tamamlayıcı olarak kullanılır.


Orange: Portakal çiçeklerinin nefis kokusu yorgunluğu giderir ve sinir bozukluklarına iyi gelir. Zihin beden ruh titreşimlerini birleşticidir. Yoga meditasyonda pasif jimnastiklerde yararlıdır. Romantik gecelere yakışır. Şifada kulak burun boğaz yollarını açtığı gözlemlenmiştir. Gribal olan hertürlü hastalıklarda rahatlatıcıdır.


Saltana: Üzüm aroması ve gizemli kokusu ile bedeni ve zihni gücü arttırır, tazelik ve güzellik verir. Kalbi canlandırır. Şans getirdiği gözlemlenmiştir. Gizem ve spirtuel ortamı sağlar. Duygusal direnci arttırır. Halk müziği, sufi müzikli ortamda yakılması durumunda geçmişi hatırlatır. Şifada ağrıları hafifletecidir.


Jasmine: Gizemli, huzur verici, sinirleri güçlendirici harika bir kokudur. Yasemin bahçelerinin ve baharın tazeliğini yaşamınıza katar. Saf ve arınmışlığı temsil eder bencil kişilerde kendilerini görmelerini sağlar haksızlıkları ortaya çıkarır. Güclü bir yapıya sahip olmak isteyenlere iyi gelir. Şifada acıları yatıştırıcı özelliği vardır.


Violet: Vücuda rahatlık verir, gevşetir, sinirleri yatıştırır. Geleceği görmede yardımcı olur. Medyomluk yapan kişilere oldukça yararlıdır. Şifa vermeyi ve almayı kolaylaştırdığı söylenir.Vizyonları gerçekleştirir. Bilinçi yükseltir.


Strawberry: Vücudu kuvvetlendirir. Direnç verir ve gevşeticidir. Endişeyi yok eder gerilimli ortamlarda sakinliği ve anlayışlı olmayı sağlar. Zeka açıcıdır. Şifa terapilerinde yakılması şifayı aktarmada kolaylık sağlar. Şifalananı rahatlatır. Umudun simgesi olduğu söylenir.

Cinnamon: Tarcın kabuklarının nefis kokusu ruhsal sıkıntıları giderir. Rahatlatır. Baharın canlılığını yaşatır. İştah açıcı özelliği vardır. Hayal gücünü oluşturur, yetenekleri geliştirme de faydalıdır, zihinde aktivasyonu sağlar. Olumsuzlukları yenmekte yardımcı olur. Kararsızlıklara iyi gelir. Büyüleyici kokusu kan basıncını da dengeler.


Lime: Ihlamur çiçeklerinin muhteşem kokusu sinirleri güçlendirir. Huzur verir. İletişimi kolaylaştırır ve cesaret verir. Vucut direncini arttırır enerji depolatır. Dingin bir zihin isteyenler yorgun olduklarında kullanacakları bir kokudur. Gribal enfeksiyon, nezle gibi hastalıklarda şifalıdır.


Erotic: Egzotik çiçeklerden oluşan bu muhteşem karışım son derece gevşetici ve huzur vericidir. Aşkın tensel ifadesidir romatik bir gecede mum ışığında yenilen yemekle birlikte yanan bu tütsü afrodizyak etkisi verir. Meditasyon, Taiçi Hipnozda kullanıldığında oldukça yararlı olduğu gözlemlenmiştir.


Darshan: (asoka) Bu muhteşem koku sinirleri rahatlatır. Konsantrasyonu arttırır. Huzur dolu bir ortam sağlar. Güçlü sevgi ifadesidir, birlikte hareket etmeyi uyum içinde yaşamayı sağlar. Gerek çiftler gerek aile gerekse arkadaşlar arasında dargınlığı kaldırıp yenilenmeyi sağlar. Spirtuel eşler (eşruh) in karşılaşmasını sağlar. Karma temizlemede de kullanılır.


Sun: Güneşin sıcaklığı ve kudretini hissettirir. Ruhunuzu ısıtacak ve huzurlu bir ortam sağlayacaktır. Güzelliği yaşamı sempatiyi ifade eder karşı cinse daha büyüleyici gözükmek için kullanılabilir. Şifa olarak kullanıldığında hiperaktivite ve ruhsal dengesizlikleri dengeler obsesyonda ya da korkuların aşılmasında yardımcı olur. Kabuslardan kurtarır. Bolluk ve rızk için de kullanılır maddi gücü elde etmek isteyen kişiler çalışma ortamlarında yakarlarsa beklemedikleri gelirler elde ederler.


Heena: Gizemli ve huzur vericidir. Nefis kokusu yaşadığınız ortama mutluluk katacaktır. Orman kokusudur. Gerçeklerin ortaya çıkmasına sebep olur dans ve aktif sporlarda yakıldığında enerjiyi maxsimum yapar. İki kalbin birarada durmasını ve sadakati temsil eder. Ölümsüz aşkın sembolu de denilebilir.


Lily: Su zambağının egzotik kokusu ferahlatıcı ve tazeleyici etkisiyle sinirleri yatıştırır, huzur verir. Temizliği temsil eder aşkını ifade edemeyenler için çekim gücü vardır sevgi sembolu olarak kullanılabilir yeni ilişkiler için canlılık sağlar. Ayrılık acısını hafifletir, enerji verir deprasyona birebir iyi gelir.


Aphrodesia: Bu muhteşem koku Uzak Doğunun gizemli huzurunu taşır. Sprituel bir kokudur meditasyon yoga da kullanıldığında konsantrasyon sağlar, zihinsel aktiviteyi dengeler. Rüyaların hatırlanmasına yardımcı olur, sınav öncesi yakılırsa berrak bir zihine sahip olunur.


Myrrh: Sarı sakız yada mür denir. Muhteşem kokusu etkileyicidir. Çevrenize huzur ve sükunet verir.


Musk: Misk otunun muhteşem egzotik kokusu ferahlatıcı ve sakinleştiricidir. Nazar veya benzeri terslikleri ortamdan temizler. Karşısındaki insanın gerçekleri söylemesini sağlayıcı etkisi vardır, heyecanı yatıştırır. Şifa kokusudur. İyileştirici etkisinden dolayı başağrısı ve bilinen çeşitli ağrıları hafifletici özelliği vardır.


Sage: Adaçayının taze ve büyüleyici kokusu huzur verir, sinirleri yatıştırır, bedeni gençleştirir. Koku terapi için idealdir. Ortamdaki olumsuz enerjileri temizler, metabolizmayı dengeler, diet yapanlara tokluk hissi verir.


Cıtronella: Güney Asya otundan elde edilen bu tütsü, stress'ten arındırır. Uykusuzluğa iyi gelir, şifa rituellerinde kullanılır. Derin dünyaların sırrını kokusunda sakladığı söylenir. Romantizmi destekler. Bilincin yükselişine yardımcı olur. Sanatın semboludur,HAYALLERİ ZENGİNLEŞTİRİR


Sual: (Tütsü yakmak bâtıl bir inançtır. Tütsü son 15 yıldır bizim ülkemizde yaygınlaştı. Budizm inancında vardır. Ayrıca, tütsü yakılan eve cinler musallat olur) diyenler oluyor. Bunlar doğru mudur?

CEVAP

Tütsü yakmakla cinler musallat olmaz. Bu hurafedir.
Tütsülemek, kötü kokuyu yok etmek için yapılır. Budistler de yapsa, tütsü yakmak günah olmaz. Din kitaplarımızda deniyor ki:
Nazar değen çocuklara tütsü yapmak caizdir. (Fetava-i Hindiyye)
Cenaze, örtülü olarak, tütsülenerek yıkanır. (Redd-ül-muhtar)
Nimet-i İslam kitabında da, cenazeyi tütsülemenin müstehab olduğu yazılıdır.
Bu konudaki birkaç hadis-i şerif meali de şöyledir:
(Mescid kapılarının önünde temizlik yerleri yapın! Cuma günleri böyle yerleri tütsüleyin!) [İbni Mace, Taberani]
(Oruçlu ziyaretçinin hediyesi sakalına koku sürünmek, elbisesini tütsülemektir.) [Beyheki]
(Meleklerin hediyeleri, camilere tütsü koymaktır.) [Ebu-ş-şeyh]
Resulullah öd ağacıyla tütsülenir, ona bazen kafur da katardı. (Müslim)
Ebu Davud’daki bir hadis-i şerifte de, hazret-i Fatıma’nın tütsü yaptığı bildiriliyor.
Büyük İskender'in mekanında sürekli olarak Arap tütsüleri yandığı da biliniyor.

Sandal Ağacı: Sandal ağacı başarı sembolüdür. Kırık kalplere huzur verir. Meditasyon ve hipnoz seanslarında kullanılır. Son yıllarda, sandal ağacı aroması genellikle narenciye aroması ile karıştırılarak kullanılmaktadır. Bu özel karışımın ise son derece rahatlatıcı olduğu öne sürülmektedir.

Karanfil : Ruhsal yaşamı geliştirme,saflaştırma ve yüceltme.
Sardunya : Eylem,cüret.
Buhur : Ruhsal güç,meditasyon,geleceği görme
Vanilya : Uyuşturucu,afrodizyak
Hanımeli : Düşünürler,iletişimciler,düşsel
Sümbül : Dikkatsiz,değişken,yapmacıklı
Yasemin : Afrodizyak,şans,başarı,sersemletici
Lavanta : Sakinleştirici,yatıştırıcı
İnci çiçeği : Utangaç,çekingen,nazik,duyarlı
Misk : Amaca bağlılık,akılcılık,erotik,duyarlı
Sarı kız : Sihirli,sersemletici,ruhsal,yükseklik,g üzel kokan
Patcholi : Hırs,sapkınlık,sersemletici,uyuşturu cu
Gül : Duyumsal,aşık,uyumlu,güvenli
Biberiye : Cesaret,enerjik,olağandışılık,koruy ucu
Sandal ağacı : Erotik,duyumsal
Mine çiçeği : Güçlü,esnek,ileriyi gören
Menekşe : Nazik,uyumlu,tatlı,dengeli
Ylang ylang : Sersemletici,uyuşturucu,doyumsal,erotik 

18 yorum:

  1. çok severim tütsü yakmayı,özellikle sandal ağacı,geçen gün de lavanta aldım,biraz da olsa fehalatıyor gerçekten :)

    YanıtlaSil
  2. vanılyayı da tavsıye ederım cok guzel koku yayıo.bu arada bloguma hosgeldın

    YanıtlaSil
  3. üzerlik otuda iyi gelir derler hatta ben her cuma gunu teflon tavada yakıp dumanını evın ıcınde gezdırırım yanan otuda cıcek dıbıne atarım

    YanıtlaSil