28 Şubat 2011 Pazartesi

MÜKEMMEL MAKYAJIN SIRLARI..

1106  x mukemmel  makyaj Mükemmel makyajın sırları... Mükemmel bir makyajın püf noktalarını öğrenmek ister misiniz?
Makyajınızın hem özenli hem de kalıcı olması için makyajınızı yapmadan önce cildinizi mutlaka temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Bu, hem yüzünüze doğal bir parlaklık ve renk verecek, hem de makyajınızın yüzünüzde kalıp gibi durmasını engellleyecektir.
Makyajın tabanını oluştururken teninize en uygun renkte fondöteni seçmeye özen gösterin. Fondöteninizi parmak uçlarınızla tampon yaparak cildinize uyguladıktan sonra, bir kapatıcı yardımıyla yüzünüzdeki sivilce ve diğer kusurları gölgelendirmeler yaparak kapatabilirsiniz. Sonraki aşamada, pudrayı hafif vuruşlarla yüzünüze sürün. Pudranın yüzünüzde bir kalıp gibi durmasını engellemek için mutlaka bir allık fırçası ya da pudra süngeri kullanmalısınız.
Allık uygulamasında ise, gülümseyerek yanaklarınızın çıkıntılarına dairesel ve hafif hareketlerle allığınızı istediğiniz yoğunlukta dağıtın.
Son olarak rimelinizi önce üst kirpiklerinize, sonra ise alt kirpiklerinize hafif dokunuşlarla sürebilirsiniz. Mükemmel bakışlar için ise, tavsiyemiz mutlaka eyeliner kullanmanız! Eyeliner ile kirpik diplerinize çok ince bir hat çizerek göz makyajınızı daha çekici hale getirebilirsiniz.
Son aşamada ise, rujunuzu sürmeden önce dudak kenarlarınızı mutlaka bir dudak kalemiyle belirginleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Dudak kalemi, dudaklarınızın olduğundan daha dolgun görünmesine yardımcı olacaktır. Dudak kaleminizi uyguladıktan sonra, kalemi çerçeve gibi kabul ederek rujunuzu sürebilirsiniz. Rujunuzun daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız ufak bir tüyo: rujunuzun üstüne bir allık fırçası yardımıyla pudranızı hafifçe yedirip üstüne bir kat daha ruj sürün. Pudra, rujun daha ömürlü olmasını sağlayacaktır! icon wink Mükemmel makyajın sırları...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder